laadstroom

Hier kun je alle vragen op Chiang Jiang gebied kwijt

Moderators: Benno van Ham, Frank65, Nejra

Gebruikersavatar
FPC
Berichten: 122
Lid geworden op: Wo Mei 04, 2005 10:54

Re: laadstroom

Berichtdoor FPC » Ma Mei 29, 2017 09:49

6V gaat IDD niet, zou nwe bestellen
Dnepr
Angst is tijdelijk, spijt blijft........

chinaman
Berichten: 102
Lid geworden op: Zo Okt 16, 2011 17:16
Locatie: Catcity

Re: laadstroom

Berichtdoor chinaman » Za Jun 03, 2017 18:26

Zat me toch niet helemaal lekker het verhaal van de spanningsregelaar. Waarom :?: ik weet het niet. Intuitie, duistere chinesche gevoelens, een spanningsveld bij mij, waar het bij mijn chinees aan ontbrak??.............
Na een enkele speciale biertjes :toost: in het plaatselijke etablissement toch weer aan het denken geslagen en besloten om toch nog het een en ander
verder de demonteren met als resultaat de ontdekking van BRAND IN DE DIODEBRUG............

Denk/hoop dat dit de oorzaak is van alle ellende en die is dan waarschijnlijk ontstaan bij het loszittende boutje/kabeltje dat ik eerder in deze
topic vermelde. Daarvoor was er een laadstroom die wel eens opliep tot over de 25 volt.

Dus een nieuwe diodebrug regelen maar, zou ik er zo nog mee door kunnen rijden. Dat hij dan niet oplaad is geen probleem, zo rijd ik al een jaar
rond volgens mij, want a.s. zaterdag mag hij weer mee naar een motortreffen, en ik weet niet of ik voor die tijd nog een nieuwe diodebrug heb.
Bijlagen
P6030413.JPG
CJ 750, XL 1200 C, 850 T3, PX 200 E, 2 CV, AK 80 !!

Gebruikersavatar
nicolai
Berichten: 1776
Lid geworden op: Wo Dec 12, 2007 22:36
Locatie: Pakistan Baluchistan

Re: laadstroom

Berichtdoor nicolai » Za Jun 03, 2017 20:05

Ik zou de diodebrug toch vervangen want minimaal 1/3 van je laadstroom ontbreekt of 2/3 in het ergste geval.
Vanaf de generator wordt er 3 fase wisselstroom afgegeven wat later wordt omgezet naar gelijkstroom
Een diodebrug van Bmw is niet goedkoop, hou dus rekening met een paar honderd euro.
Een diodebrug zorgt ervoor dat de stroom niet meer terug kan vloeien als deze door de generator is opgebracht.
Daardoor zitten ze vaak ook geplakt op een koelplaat van aluminium met warmte overdracht pasta gemonteerd.
Het hele spul heeft wel een min nodig dus als het spulletje los zat kan het zomaar gebeuren.
Je kunt diodes losbestellen bij Conrad maar het is een hele klus om zelf te doen want ze zitten erin geperst.
Schep nooit een probleem waar je nog geen oplossing voor hebt! (Ernst Bloch)

Gebruikersavatar
FPC
Berichten: 122
Lid geworden op: Wo Mei 04, 2005 10:54

Re: laadstroom

Berichtdoor FPC » Zo Jun 04, 2017 11:25

nou nou €70 komt eerst hoor...
Dnepr

Angst is tijdelijk, spijt blijft........

chinaman
Berichten: 102
Lid geworden op: Zo Okt 16, 2011 17:16
Locatie: Catcity

Re: laadstroom

Berichtdoor chinaman » Zo Jun 04, 2017 12:37

Heb een nieuwe diodebrug gevonden bij Motorwerk in tegelen.
Origineel van Chang Jiang voor net geen 25 euro.
Is zo op de foto te zien niet exact hetzelfde maar volgens bijschrift wel voor mijn type.
Is natuurlijk geen BMW kwaliteit maar ik ga van de week toch ff langs met mijn oude diodebrug.
Hoop dat hij past.
Ben benieuwd of ik nu wel laadstroom meet.
Wat ik eerder heb gemeten was ws. gewoon de spanning die op de accu stond.
Ik ben zoals ik al eerder vermelde niet zo van de stroom maar zo leer ik wel steeds bij.

En dan ga ik nu nog ff een bandje verwisselen op mijn pas aangeschafte banden de- en monteer apparaat.
Kijken of dat een beetje werkt.
Zo blijven we leuk bezig :stampen: .
CJ 750, XL 1200 C, 850 T3, PX 200 E, 2 CV, AK 80 !!


Terug naar “Chiang Jiang”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast